fredag 11. mars 2011

sort på hvitt

Sto opp tenkte i dag skal bli en bra dag. Ordnet meg litt og dro. Sjekket posten og fikk brev av nav. Opnet breve å leste: meldin om vedtak innvilgelse av krav om godkjenning som ung ufør.
Du fyller vilkårene for godkjenning som ung ufør fra blabla ... Leser nedover og blir kaldere stivere kvalmere sortere svimel. 'ifølge legeerklæring blabla dar du langvaring sykdomshistorikk blabla du har fårr diagnosen schizofreni, bipolar lidelse og angstlidelse' leser videre 'etter henvisning hos blabla dr. Med spesialist i psykiatri navn, følger. Masse greier om at jeg har redusert mer enn 50% arbeids evne. Videre står det enda en spesialist for psyeatri navn, har vurdert at du har en rekke av de symptomer som man finner ved posttraumatisk stresslidelse og at du har klare symptomer på kronisk depressiv lidelse' også masse greier om hvorfor jeg får ung ufør. Fikk noe penger i dag som er fordi staten trekker for mye av mine nav penger så fikk litt. Siden jeg ble så deppa av å få vite at jeg er over 50% til å ikke kunne klare deltids jobb en gang og få vite at jeg faktisk har schuzofreni ble jeg liv redd og super lei meg for man blir vel aldri frisk fra det? Kan jeg noen gang fungere som normale. Ha en jobb. Slik som jeg ønsker meg mest. Jeg hater dette. Jeg vil bare fortrenne det og trøste meg med ting. Husker ikke veien til byen husker jeg ble kvalm og ting ble grått. Som om jeg koblet ut. Jeg ville hyle skrike og banne og helst knuse noe. Jeg ville stoppe og gråte. Jeg kjente klompen våkste. Men jeg var i offentlighet. Kan ikke sitte å gråte. Så jeg trøstet meg selv og nå er kontoen tom igjen. Heldigvis betalte jeg regninger og husleie før jeg dro. Gleder meg til neste lørdag. Jeg kommer til å se fantastisk ut. Jeg håper han også vil syntes det <3

I dag skal jeg på dildoparty med bente. Halvtime igjen ca til jeg skal treffe henne. I morgen blir det cat. Usikker på hva jeg skal ha på. Men finner vel på noe. Denne ganger blir eirikur og tonje med også hurra :-D også skal vi feire at eline og lars har fått kirke plass. Endelig hehe

4 kommentarer:

 1. Du kan holde sykdommene dine i sjakk ved riktig medesinering. Derfor er det av stor viktighet at du skaffer deg en psykiater så fort som mulig. Du kan få et fint liv, selv med de diagnosene du har,men medesiner MÅ du ha til hjelp.

  SvarSlett
 2. Det går fint an å ha et liv ja kjære :) Det skal tilogmed gå an å bli frisk, ingen diagnose eller person er den samme 100%. Men det tar tid, behandling, og stå-på-vilje! So fight fight fight ^^ Skulle jeg hørt på hva leger sa om meg og mine ting, så kunne jeg likegjerne bare bodd under senga mi og spist hybelkaniner! Man gjør ikke sånt though ^^ Så stå på!

  SvarSlett
 3. 1/3 av pasienter med schizofreni blir friske, så det er håp! Det krever nok mye jobbing men det er mulig.

  *klemmer*

  SvarSlett
 4. Jeg kjenner faktisk to stykker med forskjellige typer schizofreni, de får begge hjelp og er på bedringens vei. Begge to jobber og går på skole. Den eneste fordelen de har foran deg er at de fikk diagnosen tidligere, derfor har de blitt behandlet lenger. Du kan absolutt fungere som normalt, og jeg håper på det beste, det fortjener du :)

  SvarSlett